Sneller draadloos opladen: 6 handige tips!

Zes handige tips om je draadloze oplader maximaal te laten presteren

Tijd, tijd en tijd! Het enige in de wereld waar te weinig van is. Er is dan ook niks frustrerender dan een langzaam opladende smartphone.
Daarom helpen wij je op weg met een aantal slimme draadloos opladen tips die je kan toepassen in combinatie met draadloze opladers:

Tip 1: Verlaag de schermhelderheid
Bij het verlagen van de schermhelderheid zal je smartphone gemiddeld 21% sneller opladen. Zeker bij het gebruik van een autohouder met draadloos opladen waarbij navigatie apps gebruikt worden. Probeer overdag de helderheid te verlagen zodat het maximale oplaad resultaat behaalt wordt. Bij een hoge schermhelderheid verbruikt een smartphone, ook in de stand-by modus, meer energie. Het is dus voor thuisladen met draadloze opladers ook van belang dat de schermhelderheid verlaagd wordt om in een kortere periode meer uit je oplader te kunnen halen.

Tip 2: Zet je smartphone in vliegtuigmodus
Dit is een tip die je hoogstwaarschijnlijk vaker voorbij hebt zien komen. Het draadloos opladen gaat gemiddeld 50% sneller bij het inschakelen van de vliegtuigmodus. De reden hiervoor is vrij simpel; zowel het mobiele als het telefoon netwerk worden tijdelijk uitgeschakeld. Dit heeft als gevolg dat je smartphone niet constant contact moet maken met internet en bel antennes om online en bereikbaar te blijven. Het nadeel hiervan is dat je bij het inschakelen van de vliegtuigmodus niet gebeld kan worden en geen gebruik kan maken van het internet. Denk dus goed na over het moment van inschakeling. Zit je 10 minuten in de auto en heb je je smartphone accu extra hard nodig en neem je het risico dat je even niet bereikbaar bent? Of kies je ervoor om een uur voor het slapen deze optie in te schakelen waardoor je s’ nachts niet meer hoeft op te laden? De keuze is aan jou!

Tip 3: Bij gebruik van draadloze autoladers: stream tijdens het opladen geen online radio stations
Het streamen van content in de auto zorgt er over het algemeen voor dat een smartphone minder snel opgeladen wordt. Dit heeft te maken met het feit dat er constant contact gemaakt moet worden met een online server waarbij luisterboeken  radio- uitzendingen opgehaald worden. Probeer tijdens een korte autorit of en korte oplaadsessie met een draadloze oplader voor thuis, minder te content te streamen. Dit zal zorgen voor een toename van de oplaadsnelheid van gemiddeld 10%, Bekijk hier de meestverkochte iSetchi draadloze oplader voor in de auto met snelladen.

Tip 4: Gebruik een oplaadkop met snelladen
De markt wordt overspoeld met draadloze opladers. Helaas is het zo dat er in veel gevallen geen oplaadkop met snelladen bijgeleverd wordt. Dit heeft als gevolg dat het draadloos opladen extreem langzaam gaat en je hierdoor de neiging hebt over te snappen naar het opladen met snoer. Een draadloze oplader met snelladen kan veel vermogen leveren, maar dit vermogen moet efficiënt verwerkt kunnen worden door een Quick Charge oplader. Omdat deze veelal ontbreekt wordt er vaak overgegaan op gebruik van de standaard iPhone adapter. Deze ondersteunt enkel 5W (geen snelladen) en kan het hoge output vermogen van de draadloze oplader niet verwerken. Dit heeft als gevolg dat de adapter te warm wordt en je smartphone verkeerd opgeladen wordt.  Onze draadloze opladers voor in de auto of voor thuis en op kantoor worden altijd inclusief Quick Charge 3.0  adapter geleverd. Dit zorg voor een toename van de oplaad snelheid van gemiddeld 18%.  Bekijk hier een overzicht van alle draadloze opladers inclusief Quick Charge oplader.

Tip 5: Bevestig of leg je telefoon op de juist plek van de draadloze oplader
De Qi ontvanger (NFC chip) van je smartphone is terug te vinden op het midden van de achterkant van je smartphone. Het is dan ook van belang dat de smartphone op de juiste manier op de draadloze oplader gelegd of bevestigd wordt.  Dit betekent dat je rekening moet houden met het feit dat de Qi ontvanger in het  midden van je smartphone bevestigd is. Stel dat een smartphone met voornamelijk het camera gedeelte op de houder gelegd wordt, dan heeft dit als negatief gevolg dat de Qi ontvanger van de draadloze oplader gedeeltelijk contact maakt. Hierdoor wordt je smartphone warm en zal het opladen 25% langzamer gaan.

Tip 6: Gebruik de juist beschermhoes
Smartphones kunnen steeds meer en worden hierdoor steeds duurder. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je de dure aanschaf goed wil beschermen. Houd er echter rekening mee dat hoesjes met een dikte van meer dan 0,5 CM zorgen voor een langere oplaadtijd. Een dikkere beschermhoes kan er zelfs voor zorgen dat de oplader geen contact kan maken met de Qi ontvanger van een smartphone. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een draadloze oplader. Bekijk hier een overzicht van smartphonehoesjes voor de iPhone en Samsung die 100% compatible zijn met elke draadloze oplader. De juiste oplaadhoes kan zorgen voor een toename in de draadloze oplaadsnelheid van 11%

 

Sneller draadloos opladen met een Qi draadloze oplader
Sneller draadloos opladen met een Qi draadloze oplader
Geef een reactie